Close
Spatii comerciale

Solutii pentru fiecare nevoie de climatizare

Mediul perfect de lucru este esential pentru toate activitatile. Optimizarea permanenta a calitatii aerului este un lucru esential in imobile, de la supermarketuri la birouri, de la cladiri publice la hoteluri, de la restaurante la magazine. Insa spatiile nu sunt utilizate in acelasi mod, de aceea este nevoie de solutii flexibile, adaptate la nevoile fiecarui spatiu in parte si totodata economice. Electromec intelege acest lucru, iar conceptul sau de „solutie completa” a fost cladit în jurul solutiilor personalizate pentru clienti individuali. Chiar daca este vorba de racire, incalzire, ventilare, perdele de aer sau refrigerare cu sisteme de control inteligent, Electromec are echipamentele, experienta si solutia pentru dumneavoastra.

Ce poate fi mai simplu? Aerul este cea mai buna sursa regenerabila de energie. Extragerea caldurii din aer reduce costurile de functionare ale sistemului, fiind ecologica si fiabila in totalitate. Nu exista o modalitate mai buna de a maximiza confortul clientilor. Prin utilizarea tehnologiei pompelor de caldura aer-aer pentru a extrage caldura din aerul inconjurător, costul de functionare al sistemului se reduce cu pana la 75%. Este o solutie cu adevarat inovatoare.

Climatizare cladiri

Confortul climatizarii timp de 365 de zile pentru fiecare afacere

Gestionarea eficienta a cladirilor si a facilitatilor reprezinta cheia minimizarii costurilor de functionare. Solutiile personalizate pentru birouri va ofera controlul deplin asupra consumului de energie, oferind conditiile ideale de lucru si minimizand impactul asupra mediului.

Solutii comerciale pentru aplicatii de dimensiuni mici pana la mari. Costuri de functionare scazute. Furnizarea de „solutii complete” in cadrul relatiilor pe termen lung.

Hoteluri - Ospitalitate, economie, fiabilitate

Reputatia unui hotel depinde de ospitalitatea si de confortul de care se bucura clientii in timpul sederii lor. Totusi, in acelasi timp, proprietarii de hotel trebuie sa mentina controlul deplin asupra costurilor de functionare si a consumului de energie. Un portofoliu dezvoltat special pentru a satisface nevoile pietei hotelurilor.

Tehnologia pompelor de caldura

Pompele de caldura aer-aer obtin 75% din energia furnizata dintr-o sursa regenerabila: aerul exterior, care este gratuit si inepuizabil, atat vara, cat si iarna, chiar daca afara crapa pietrele.

Bineinţeles, pompele de caldura au nevoie si de energie pentru a functiona (25%), dar, din ce in ce mai mult, aceasta energie poate fi generata din surse regenerabile de energie (energie solara, energie eoliana, energie hidrolo, biomasa). Eficienta unei pompe de caldura se masoara in SCOP (coeficientul sezonier de performanta) pentru incalzire si in SEER (rata de eficienta energetica sezoniera) pentru racire.

Sistemele noastre pot furniza incalzire pentru locuinta dumneavoastra cu pana la 5 ori mai eficient decat sistemul conventional de incalzire pe baza de combustibili fosili sau electricitate. Prin utilizarea caldurii din aerul exterior, sistemul foloseste o cantitate mult mai redusa de energie, consumatorul putand beneficia in continuare de un nivel stabil si placut de confort. De asemenea, cerintele de intretinere sunt minime, iar costurile sunt reduse. Datorita tehnologiei avansate a compresoarelor, economia de energie este si mai importanta.

Tehnologia inverter reprezinta o inovatie semnificativa in domeniul climatizarii. Principiul este simplu: inverterele ajusteaza puterea folosita, in functie de nivelul dorit: nici mai mult, nici mai putin!

Reducerea costurilor din domeniul retailului - Magazine

In mediul comercial actual, companiile din domeniul retailului sunt presate sa isi reduca dezvoltarea magazinelor si costurile de functionare. Legislatia pune o presiune financiara suplimentara prin diferite scheme de eficienta energetica. Prin urmare, solutiile eficiente din punct de vedere energetic si rentabile sunt vitale pentru minimizarea costurilor de utilizare, garantand in acelasi timp respectarea celor mai recente norme.

Avand concurenta puternica in apropiere, magazinele de retail au nevoie sa le ofere clientilor cea mai buna experienta a realizarii cumparaturilor, iar acest lucru incepe cu un mediu confortabil. Cu ajutorul solutiilor de aer conditionat, proprietarii de magazine pot optimiza mediile de cumparaturi si imbunatati nivelul de confort al clientilor si angajatilor, reducand in acelasi timp costurile. In plus, gama noastra de unitati interioare completeaza designul interior al oricarui magazin si furnizeaza acel confort care determina cumparatorii sa ramana la cumparaturi mai mult timp.

Restaurante - Crearea ambiantei perfecte

Restaurantele necesita incalzire, racire, ventilare, apa calda si chiar sisteme de refrigerare. Dar niciuna dintre aceste cerinte nu trebuie sa perturbe ambianta perfecta din timpul cinei.

Sistemele noastre permit controlul complet al temperaturii si calitatii aerului, evitand formarea curentilor de aer rece, astfel incat restaurantele preferate de clienti sunt mereu curate, confortabile si primitoare pentru clienti si angajati. Chiar daca restaurantul nu este complet rezervat, sistemul furnizeaza mereu randamentul solicitat. Sistemul cu inverter se coreleaza perfect cu solicitarile, economisind energie circa 80% din timp.

Statii de alimentare si supermarketuri - Racire, incalzire si racire a spatiului integrate

Climatizarea pentru o statie de alimentare include o combinatie de racire si incalzire, racire a spatiului. Acelasi lucru se poate spune si despre un magazin dintr-o locatie centrala.

Avand o multime de unitati de refrigerare intr-un spatiu relativ redus, acumularea de caldura poate genera temperaturi suboptime in spatiul de retail. Combinand sistemul cu un sistem de recuperare, caldura generata in exces este eliminata din acel spatiu si utilizata pentru a furniza apa calda menajera sau incalzirea spatiului pe timp de iarna.

Deoarece statiile de alimentare si magazinele alimentare sunt deschise pana la ore tarzii, uneori toata noaptea, se recomanda utilizarea setarilor pentru nivel scazut al zgomotului pe timp de noapte - o dotare standard pentru sistemele noastre.

Sisteme VRF (Variable Refrigerant Flow)

Fluxul de refrigerant variabil (VRF) este un termen utilizat pentru a descrie sisteme cu topologie extinsa si modulare completa. Sistemele VRF asigura racirea si incalzirea folosind refrigerant R407C, R410A sau R32 ca fluid de lucru. In forma sa cea mai simpla, un sistem VRF cuprinde o unitate exterioara racita cu aer si o serie de unitati interioare care permit reglarea temperaturii aerului dintr-un spatiu interior. Incalzirea se face prin inversarea ciclului fluxului de refrigerant.

VRF este o tehnologie care modifică volumul de agent frigorific intr-un sistem, pentru a-l potrivi nevoilor exacte ale cladirii. Pentru ca un sistem sa mentina temperaturile setate si sa se opreasca automat atunci cand nu se afla nimeni in incapere, este nevoie de o cantitate minima de energie. Acest mecanism unic ofera o sustenabilitate mai mare pe termen lung deoarece utilizatorii economisesc costurile cu energia, reducand in acelasi timp emisiile de carbon ale sistemului.

Sistemele avansate pot oferi racire si incalzire simultan pentru diferite zone. Caldura poate fi transferata din acele spatii care necesita racire in zonele care necesita incalzire, ceea ce duce la o eficienta extrem de ridicata si costuri mici de intretinere. Unitatile exterioare sunt disponibile cu diferite capacitati de racire si incalzire, in conformitate cu aplicatia. Multe optiuni de control sunt disponibile, de la simple controlere wireless pana la pachete software puternice pentru PC. Toate unitatile sunt conectate printr-o retea de transfer de date.

Ce reprezinta un sistem inverter centralizat de climatizare VRF

Volumul sau debitul de refrigerant este potrivit cu precizie pentru necesarul de incalzire sau de racire astfel incat se economiseste energie si se asigura un control mai fin. Aceasta metoda de operare, optimizeaza in mod continuu puterea de intrare si poate reduce consumul cu pana la 30%, comparativ cu un sistem traditional.

Sistemul cu doua tevi, impartit in zone, proiectat pentru functionarea in pompa de caldura utilizeaza un sistem de refrigerare cu doua tevi, care permite comutarea sistemului de la racire la incalzire, pastrand un climat interior constant in toate zonele. Unitatea exterioara compacta utilizeaza agent frigorific si un compresor INVERTER pentru utilizarea eficienta a energiei.

Solutie confortabila pentru tot anul in climate extreme - sistemul combina cel mai ridicat nivel de flexibilitate a aplicatiei si capabilitati puternice de racire si incalzire pentru a oferi confort maxim chiar si in cele mai reci zile ale anului, pana la -25 °C. Tehnologia din spatele acestei serii este un circuit Flash Injection care asigura cantitatea optima de agent frigorific in sistem prin intermediul unui compresor, printr-un orificiu de injectie proiectat special pentru a asigura o functionare deosebit de stabila. Astfel, instalatia poate asigura o performanta de incalzire deplina chiar si la -25 °C, cu incalzire continua timp de pana la 250 minute intr-un singur ciclu, asigurand o performanta de incalzire fenomenala la temperaturi reduse.